Werkwijze

Om een coachtraject te laten slagen is het belangrijk om de hulpvraag heel duidelijk te hebben. Vanuit deze hulpvraag zet ik verschillende methodieken en werkvormen in. Het coachtraject ziet er als volgt uit:

IMG_4090_edited.jpg

Telefonisch kennismaken

We hebben een kort gesprek via de telefoon of online beeldbellen waarbij jij als opvoeder je hulpvraag aangeeft.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Je vertelt meer over je hulpvraag en wat de wensen zijn. Als het goed voelt gaan we aan de slag.

Coaching

Tijdens de coachsessies ga ik aan de slag met de methodieken. Het hele traject duurt meestal zo'n 5 tot 8 sessies. Iedere sessie duurt 45-60 minuten. De sessies vinden wekelijks plaats. Na iedere sessie deel ik kort met de opvoeders wat we die keer gedaan hebben.

Tussenevaluatie

Als blijkt dat het nodig is om tussendoor een gesprek te hebben met de opvoeders kan dit altijd ingepland worden. Opvoeders kunnen dit ook zelf aangeven als daar behoefte aan is.

Eindevaluatie

De eindevaluatie staat in het teken van vieren, vieren dat jouw kind zijn of haar kracht (terug) gevonden heeft. Dit doen we samen met de opvoeders en eventueel ook met broertjes en/of zusjes. Ik zorg bij deze sessie voor een verrassing! Mocht uit de eindevaluatie blijken dat er een nieuwe hulpvraag is kunnen we besluiten om weer een aantal sessies te doen.

Opfrissessie

Een kind is altijd welkom om weer even een opfrissessie te komen doen. Waar hebben we het over gehad? En hoe kan je dit ook al weer aanpakken?

Ik coach graag buiten als de situatie dat toelaat en de ouders hiermee akkoord gaan.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de praktijkruimte. Dit houdt in dat ik tijdelijk naar het kind en de ouders toe kom. Hiervoor reken ik geen reiskosten als dit in Leidsche Rijn, De Meern of Vleuten is. Daarbuiten reken ik €0,19 per kilometer.